Admin Admin
المساهمات : 144 تاريخ التسجيل : 19/12/2010
| موضوع: الرشتة مع الدجاج الجزائريه السبت يناير 01, 2011 3:15 am | |
| السلام عليكم ورحمه الله تعالي وبركاتهاولا وقبل كل شئ اسمحولي اقول الرشته عباره عن ايه,,,,عادي هي شبه القطايف,,,او الكنافه,,,هتشوفوها فالصوره هي عباره عن ايه,,,,الرشته عشان تتعمل تتعمل بنفس طريقه عمل الكسكسي بحاجه تتسمي هنا القدر والكسكاس ,,,,القدر عادي قدر,,,اما الكسكاس فهو شبيه بالحله ويحتوي على ثقوب بتسمح بمرور البخار ,,,المرق يتحضر فالقدر وبخاره هو اللي هيخلي الرشته تستوي,,,المقاديركيلو رشتةبصلتين3 حبات كوسه2 لفتحمصقطع دجاجقرفه فلفل ملحزيت طريقه التحضيرفالقدر نحط حوالي 7 ملاعق زيت نقطع البصل نضيف قطع الدجاج نحط من فوق الملح على حسب كميه الدجاج ونضيف التوابل من فوق,,,نسيبهم يتشوحوا فوق نار هاديه نضيف الحمص,,,حوالي نص كوب ونضيف عليهم الميه , والكوسه واللفت اللي يكونوا متقطعين بنفس الطريقه,,ونسيب الكل يستوي,,,,نحط من فوق الكسكاس اللي تكلمت عليه بعد ما اكون بلينا شويه الرشتة وحطينا عليها ملعقه زيت عشان ميلزقش,,وشويه ملح,,,,اول ما نشوف ان البخار ابتدي يتصاعد نحط الرشته ونغطي الكل ,,,,الرشته هتستوي بالبخار نفضل كل مره نشيلها ونضيف عليها شويه ميه ونرجعها تانيه ونسيبها وفالاخر ندهنها بزبده او سمنه ونقدمها ومن عليها فوق المرق والدجاج وكل الخضار متزينه بطريقه جميله ,,وتتقدم مع كؤوس من الرايب او اللبن ,,,وبالهنا والشفا,,,,,اتمني ان الفكره تكون وصلت,,,, للمزيد من مواضيعي
| |
|